Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне беше разочарован след загубата от Ливърпул (2:3), но похвали отбора си, който игра почти цяло второ полувреме с човек по-малко след червения картон на Антоан Гризман. 

“Труден мач срещу много силен съперник, който обикновено побеждава с голяма разлика. Не започнахме така, както искахме. След втория допуснат гол се вдигнахме и заиграхме много добре. Можехме дори да направим пълен обрат, но вратарят на Ливърпул ги спаси. Срещу Милан ние бяхме с човек повече, сега се случи обратното. Според нас Гризман не трябваше да бъде изгонен, но съдията беше на друго мнение”, заяви Симеоне. 

Той беше помолен да коментира и отказа си да подаде ръка на Юрген Клоп след края на мача. Аржентинецът не изчака мениджъра на мърсисайдци и бързо се прибра в съблекалнята. 

“Обикновено не чакам треньора на другия отбор. Просто не считам за необходимо да го правя. Винаги единият от двамата ще е недоволен от резултата. На много места са възприели тази традиция, но аз не я харесвам. Въпреки това, следващия път, когато се видя с Клоп, със сигурност ще го поздравя”, кaза Симеоне.