Халфът на Атлетико Мадрид Лукас Торейра направи интересно признание. Според уругвайския национал езиковата бариера е основната причина, поради която не е успял да се наложи в Арсенал. Бившият футболист на Сампдория бе посрещнат с големи надежди в Лондон, но  така и не успя да се адаптира към английския футбол. 
 
„Признавам, че в Арсенал имах сериозни проблеми. За мен там беше много трудно и просто не успях да се адаптирам. Не виня никого и смятам, че причината е в мен, защото не можах да свикна с живота в Англия. Най-трудно обаче за мен се оказа да науча английски. Езикът бе основна пречка при адаптацията ми, а когато не говориш английски, е почти невъзможно  да се наложиш. Езиковата бариера е основната причина да не успея в Арсенал. Сега в Атлетико се чувствам чудесно, тук си говорим предимно на испански и се разбираме отлично. Все пак се радвам, че преминах в друг голям клуб", завърши Торейра.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.