Испанският гранд Атлетико Мадрид записа успех след дузпи на турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп. "Дюшекчиите" се наложи хас 5:4 след изпълнение на дузпи над мексиканския Чивас Гуадалахара. В редовното време резултатът беше 0:0.

Двата тима изпълниха по шест удара от 11 метра, като Атлетико пропусна един, а мексиканците два. В герой за испанския клуб се превърна вратарят Антонио Адан, който спаси една дузпа, а другата пропусната от мексиканците беше изстреляна в аут. Интересното е, че Адан е бивш играч на градския съперник Реал. 

Чивас доминираше през по-голямата част от мача, но имаше същият брой удари към вратата, колкото и Атлетико, който на почивката пусна 10 нови играчи.

Маркос Йоренте, който изигра едва втория си мач за "дюшекчиите", беше отстранен с директен червен картон в 24-ата минута, след като задържа за фланелката откъсващия се сам срещу вратаря Алексис Вега.

Чивас не успя да превърне в гол този свободен удар, който беше на границата на наказателното поле. В 61-ата минута Карлос Вилянуева получи втори жълт картон и в последните 30 минути двата тима завършиха с по 10 човека.

Поражението слага край на участието на мексиканците в турнира, а Атлетико ще играе в петък срещу градския си съперник Реал Мадрид.