Испанският Атлетико Мадрид победи с 3:0 сборната селекция на американската Мейджър-лига, като това е четвърто поредно поражение за американците откакто Мачът на звездите се провежда в този формат.

Ръководството на лигата реши да противопоставя най-добрите местни играчи на някой от водещите европейски клубове в един мач. Тази година срещата се състоя на изцяло футболния Експлория стейдиъм във Флорида, който е с капацитет 25 527 зрители и беше разпродаден до край.

Маркос Йоренте откри резултата за Атлетико Мадрид в 43-ата минута, а Жоао Феликс и Коща влязоха през второто полувреме, за да оформят крайното 3:0 в 85-ата и в 90-ата минута на срещата.

"Получи се интересен мач, почти състезателен. През второто полувреме трябваше да напpaвим доста неща, за да си подсигурим победата. Виждам, че МЛС се развива с всеки изминал ден. През второто полувреме видяхме един динамичен МЛС-отбор", коментира след срещата наставникът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне.

Мачът мина под знака на много силен дъжд, който буквално потопи заведенията около стадиона, където се събираха феновете около час преди двубоя. Наложи се началото да бъде забавено с 34 минути, за да се нормализира обстановката и хората да заемат местата си по трибуните.

Атлетико контролираше мача от самото начало и до първия гол ударите бяха 12-1 за тях, като единствено Уейн Рууни стреля по посока вратата на Адан.

В 43-ата минута Йоренте получи мек пас от Родриго Рикелме и 19-годишният полузащитник откри резултата, макар ударът му да рикошира и заблуди вратаря Брад Гуцан. Началото на второто полувреме предложи много шансове за американците, пропуснати от Диего Роси, Николас Лодейро, Езекиел Барко и Бащиан Швайнщайгер (от свободен удар). Но в края на срещата класата на гостите си каза думата и Жоао Феликс в 85-ата и Диего Коща в 93-ата оформиха крайното 3:0.