Реабилитираният Килиан Мбапе се завърна ударно в игра за Пари Сен Жермен, но усилията му не бяха достатъчни за победа срещу Тулуза като гост. Мачът от втория кръг на Лига 1 завърши 1:1, с което шампионите записват втори “хикс”. Нападателят, който едва от няколко дни започна тренировки с тима, отбеляза от наказателен удар за 1:0 в 62-рата минута - само десетина минути след влизането си в игра. Играчите на Тулуза обаче успяха да изравнят в 87-ата от друга дузпа, направена от Ашраф Хакими и реализирана от Закария Абухлал.

Шампионите се издъниха още в първия кръг, като завършиха 0:0 с Лориен на "Парк де Пренс". Така през седмицата голямата звезда Килиан Мбапе бе върнат в състава, но започна срещата от пейката. Както е известно, Мбапе е в конфликт с ръководството, тъй като категорично отказа да удължи договора си с една година до 2025. Новото попълнение Усман Дембеле също е на пейката, а Марко Верати въобще не е на разположение на Луис Енрике, който гони първи успех начело на парижани.

И без Мбапе и Дембеле тимът на Луис Енрике действаше опасно в предни позиции. Ашраф Хакими имаше добър шанс да се разпише в 21-вата минута, но вратарят отрази. В 38-ата пък новият централен нападател Гонсало Рамош засече опасно от движение, но кълбото излезе в аут. Опит да реализира направи и Канг-Ин Лий. В същото време Донарума имаше късмет, след като параболичен удар на Микел Деслер мина на сантиметри над гредата.

В добавеното време Рамош засече подаване на Фабиан Руис, но стражът Гийом Рест спаси. Секунди след това португалецът беше фаулиран в наказателното поле, но дузпа не беше отсъдена, защото се оказа, че той е бил в засада при акцията. Натискът на парижани продължи веднага след паузата, като изстрел на Заир-Емери в мрежата не беше зачетен като гол заради засада.

В 51-вата минута дойде дългоочакваният момент, в който Мбапе и Дембеле влязоха заедно в игра. Отражението върху играта беше светкавично, защото и двамата започнаха да "мачкат" съперника. Само след десетина минути Мбапе спечели дузпа, за отсъждането на която се наложи намесата на ВАР. Нападателят сам изпълни изстреля от бялата точка и не сгреши - 1:0, като минутата беше 62-ра.

След това чак състезателите на Тулуза станаха по-настоятелни и се опитаха да притиснат съперника. Това, от своя страна, отвори пространства в половината на домакините. Последваха шансове за Рамош и Дембеле, които те не успяха да превърнат в голове. В 77-ата Витиня излезе сам срещу вратаря на Тулуза, но прехвърлящият му удар не успя да стигне до мрежата.

Домакините продължиха да играят офанзивно и спечелиха дузпа. Тя стана факт, след като Хакими неволно застъпа Абухлал, събувайки обувката му. Реферът веднага посочи бялата точка, а въпросният Абухлал хладнокръвно реализира за 1:1 в 87-ата минута.