Френският национал и бранител на Атлетико Мадрид Лука Ернандес разкри детайли от трудната семейна обстановка, в която са израснали той и брат му Тео. В интервю за френския "Le Parisien" левият защитник сподели, че баща му е изоставил семейството си преди 13 години, а от тогава няма никакви новини за него.

Бащата на Лука и Тео е бившият играч на Райо Валекано и Атлетико Мадрид Жан Франсоа Ернандес, който решава да изостави младата си съпруга и малките си синове в началото на новия век. Въпреки трудностите обаче момчетата не са се отказали от мечтите си да играят професионален футбол, стигайки до отбори като Реал Мадрид и Атлетико Мадрид.

"Нямаме контакт с баща ни вече 12-13 години. Дори и след като спечелихме Мондиала. Сега, когато аз вече съм баща, се стремя да не правя грешките на моя баща", каза Ернандес.

"Дължим всичко на майка си. Тя ни отгледа, тя ни влюби във футбола и ни подкрепяше по пътя към реализирането на нашите мечти. Дори не знам по колко часа работеше, за да ни храни. Не мога да си представя един ден да изоставя сина си. Не бих го направил никога. Дори ако трябва да спя под мост за щастието на своето дете, ще го направя", сподели трогателно Лука. 

Лука и Тео са родени във френския град Марсилия. През 2000 г. се местят в Мадрид, а малко по-късно започват да играят футбол в юношеския клуб Райо Махадаонда. През 2007 г. се местят в школата на Атлетико Мадрид.