Една от кратко заформилите се трансферни саги в края на трансферния прозорец беше свързана с бразилеца Филипе Луис и евентуалното му преминаване в Пари Сен Жермен. Французите искаха да го отмъкнат от Атлетико Мадрид за не повече от 5 млн. евро, но "дюшекчиите" му заковаха цена от 30 млн. И сделка нямаше. 

Във Франция дори се появиха информации, че 33-годишният защитник е подал молба за трансфер на "Парк де Пренс", но въпреки всичко испанският клуб го е спрял. Сега, след като няма сделка, Луис обяви, че тези информации са лъжа. 

"Сега ще ви разкрия цялата ситуация. Преди три седмици имах среща с ръководството, на която обясних, че друг клуб се интересува от мен и се поинтересувах каква е позицията на Атлетико. Шефовете ме увериха, че нямат намерение да ме продават и не съм бутал събитията повече. Щастлив съм, че съм в Атлетико", заяви Луис пред вестник "Ас". 

Бразилецът нямаше много ползотворна кампания през миналия сезон, като много често беше измъчван от контузии. Но въпреки това изигра цели 28 мача във всички турнири, макар и като втори избор на наставника Диего Симеоне.