Отборите на Алавес и Атлетико Мадрид завършиха 1:1 в мач от междинния 11-и кръг в Ла Лига. Алваро Мората откри резултата в 70-ата минута, а Лукас Перес изравни в 83-ата.

Столичани наложиха натиск от началото, след като във втората минута Саул Нигес засече с глава центриране в близост до точката на дузпата, но ударът му мина встрани от дясната греда.

До края на полувремето домакините удържаха вълната от атаки на „дюшекчиите“ и двата отбора се оттеглиха на почивката при 0:0.

Още с началото на второто полувреме Диего Симеоне предприе промяна в състава си. Том Лемар зае мястото на Маркос Йоренте.

Първата опасна ситуация за Алавес дойде в 49-ата минута. Тогава Хоселу отправи силен изстрел с глава от пеналтерията след корнер, но топката профуча встрани.

Ренан Лоди нахлу в наказателното поле след пробив в 53-ата минута и отправи удар, но той бе неточен.

Все пак кастилците стигнаха до попадение, след като в 70-ата минута Анхел Кореа намери с прекрасно подаване непокритив Алваро Мората, който без да се колебае разпечата вратата на Пачеко за 0:1.

Самият Кореа можеше да реши всичко в мача 120 секунди по-късно след бърза акция в наказателното поле, но вратарят отново бе на висота.

Всички тези пропуски струваха скъпо на Атлетико, тъй като в 83-ата минута Лукас Перес простреля Ян Облак в горния ляв ъгъл с фамозно изпълнение от далечна дистанция, оформяйки крайното 1:1.

 

По този начин Атлетико Мадрид излизат временно на второ място с равен брой точки с първия - Гранада - 20.

Алавес от своя страна изпревариха Леванте и вече са 13-и с 12 точки.