Атлетико (Мадрид) победи Леганес с 1:0 като гост на стадион „Мунисипал де Бутарк”. Единственото попадение в мача бе дело на Виктор Витоло.

В началото на срещата Алваро Мората се озова непокрит на обещаваща позиция, получавайки топката след центриране. Опитът на испанеца обаче прелетя на косъм от дясната греда.

В 50-ата минута Жоао Феликс направи големият пропуск в мача, след като ударът му мина малко над напречната греда.

Няколко минути по-късно Марио Ермосо извърши нарушение, за което получи жълт картон и бе отсъден свободен удар за Леганес. Джонатан Силва отправи изстрел от средно разстояние, но Ян Облак успя да спаси удара и топката се удари в напречната греда.

В 56-ата минута Саул пое топката в наказателното поле и нанесе удар, който срещна дясната греда.

Резултатът бе открит в 71-вата минута, когато Жоао Феликс намери Виктор Витоло, който стреля отблизо в долния ляв ъгъл на вратата.

В 84-та минута Алваро Мората получи прецизно подаване в наказателното поле и стреля с ниска топка към вратата, но Хуан Сориано демонстрира отлични умения и предотврати попадението с брилянтно спасяване.

Така Атлетико (Мадрид) записва втора минимална победа с 1:0 и има 6 точки след първите два кръга в Ла Лига. Леганес записва втора загуба и е последен в класирането, без нито една точка.