Атлетико Мадрид започна по добър начин новата кампания в Примера дивисион. Макар и с някои затруднения, момчетата на Диего Симеоне успяха да вземат градското дерби с Хетафе на своя "Уанда Метрополитано" с 1:0. 

Единственото попадение отбеляза Алваро Мората в средата на първото полувреме. Впоследствие по един играч от двата отбора беше изгонен в края на първото полувреме. В началото на втората част Мората изпусна и дузпа, но в крайна сметка това не повлия на победата на "дюшекчиите". 

Мачът предложи много битка и малко положения. При първата много сериозна ситуация Атлетико поведе в резултата в 23-та минута. Тогава Киърън Трипиър центрира страхотно от десния фланг и качи топката на главата на Алваро Мората и той скъса мрежата за 1:0. 

В края на първата част дойдоха и напечените минути. Първо в 38-та минута Хорхе Молина получи директен червен картон, но статуквото на терена беше възстановено само четири минути след това Ренан Лоди получи втори жълт картон. 

Така почивката дойде при гол аванс за "дюшекчиите". Те имаха шанс да удвоят преднината си в 56-та минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа, но Алваро Мората не успя да я превърне в гол и статуквото в резултата се запази. 

Хетафе беше най-близо до изравняването малко преди края, когато в 86-та минута Анхел получи възможност да се разпише, но тресна горната греда. Така в крайна сметка повече попадения не паднаха и Атлетико се поздрави с успеха и тръгна с три точки в актива.