Със своите 389 мача за Атлетико Мадрид Диего Годин може да се нарече един от символите на този клуб. Приказката в "червено-бяло" обаче за емлематичния уругваец завърши. Той се сбогува с клуба след почти 9 сезона в Мадрид, като от лятото ще премине в италианския Интер.

Годин обаче остави ярка следа след себе си, която историята ще помни и разказва на феновете на испанския клуб.

Ето някои от величествените мигове на бранителя с екипа на Атлетико:

Голът с глава на "Камп Ноу" през май 2014-а г.

С този гол Годин носи титлата на тима през сезон 2013/2014 г. На отбора му е нужна точка в двубоя с Барселона, и тя е постигната след 1:1 в сърцето на Каталуня. 10-а титла в Ла Лига историята "дюшекчиите" и първа в ерата "Диего Симеоне".

Диего Годин

източник: Gulliver/GettyImages

Голът срещу Реал във финала на Шампионската лига (2014 г.)

Няколко седмици след попадението на "Камп Ноу", Годин открива резултата в двубоя срещу градския съперник Реал в последния мач на Турнира на богатите в Лисабон. Малко преди края на първата част подаване на Габи от корнер намира Годин в наказателното поле, а там уругваецът си върши работата чудесно, давайки аванс на своите. Голът не стига на тима, след като Рамос изравнява в 93-ата минута, а след това Реал вкарва още три пъти в продълженията (4:1).

Диего Годин

източник: Gulliver/GettyImages

В Топ 10 на играчите с най-много мачове за Атлетико

В двубоя срещу Севиля Годин записа 369-ия си мач за Атлети, като по този начин задмина десетия в ранглистата Луис Арагонес. Тръгва си с 389 двубоя. 

Чужденецът с най-много мачове за Атлетико

В двубой срещу Виляреал през миналия сезон уругваецът успя да задмине Луис Амаранто Перес (314) като чужденецът с най-много мачове за клуба.

Първа титла като капитан

Диего Годин имаше честта да вдигне и трофей като капитан с тима на Атлетико. Това се случи през август 2018-а г., когато Атлетико надделява над Реал Мадрид в двубоя за Суперкупата на Европа (4:2) - третият подобен трофей в историята както на клуба, така и третият в кариерата на уругваеца.

Диего Годин

източник: Gulliver/GettyImages

Титла в първия си официален мач

Годин пристигна в Атлетико през лятото на 2010-а г., но още в първия си двубой - Суперкупата на Европа срещу Интер, успя да помогне на своя отбор да грабне отличието.

Голът в 93-ата срещу Атлетик

Една от най-емоционалните победи през този сезон за "рохибланкос" беше успехът над Атлетик у дома. "Дюшекчиите" продължиха битката с Барселона за върха след поредния марков гол на Годин след подаване от статично положение. 

Диего Годин

източник: Gulliver/GettyImages