Жирона и Атлетико Мадрид завършиха 1:1 в изключително интригуващ мач от 14-ия кръг на Примера дивисион. Каталунският клуб може да съжалява повече, че изпусна победата. Стуани изведе Жирона напред в резултата с гол от дузпа в добавеното време на първата част. Атлетико Мадрид успя да изравни резултата след автогол на Рамальо в 82-та минута.

Първата ситуация в мача бе пред вратата на Атлетико Мадрид в 12-та минута. Алекс Граней отправи удар от въздуха, от границата на наказателното поле на гостите, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Ян Облак.

Алекс Граней отправи много хубав удар от фаул в 18-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Ян Облак.

Кристиан Стуани излезе на много добра позиция в 26-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Томас Партей реши да обстрелва вратата на Жирона в 28-та минута, но ударът му не намери целта.

Атлетико Мадрид направи непростим пропуск в 32-та минута. Антоан Гризман и Саул Нигес разиграха много добре и направиха двойно подаване, след което последният излезе сам срещу Боно и стреля, но топката срещна напречната греда, а след това тупна пред гол линията.

Съдията Бенгоечеа свири дузпа за Жирона в първата минута на добавеното време на първата част. Ян Облак фаулира Стуани в наказателното поле на Атлетико Мадрид, за което словенският вратар получи жълт картон.

Стуани хладнокръвно реализира наказателния удар и Жирона поведе с 1:0.

Алекс Граней отправи нов удар от фаул в 54-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Облак.

Боно получи контузия в 70-та минута и не успя да продължи участието си в мача и бе сменен от Горка Ираисос.

Атлетико Мадрид пропусна фантастична възможност да изравни резултата в 76-та минута, когато играчите на Жирона загубиха топката. Тя бе овладяна от Анхел Кореа, който подаде към Саул Нигес, а той стреля, но ударът му бе отразен от Горка Ираисос.

Атлетико организира нова много добра атака в 79-та минута, когато Кореа подаде към Мартинш, а той нахлу в наказателното поле на Жирона, след което стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Ираисос.

Атлетико Мадрид стигна до изравняването на резултата в 82-та минута. Анхел Кореа изпрати дълъг извеждащ пас към Диего Коста, който не успя да овладее добре топката. Рамальо настигна Коста и протегна крак към топката, но си отбеляза нелеп автогол, пращайки топката във вратата на Ираисос.

Стуани имаше претенции за дузпа, за извършено нарушение срещу него във втората минута на добавеното време на срещата, но съдията Бенгоечеа подмина ситуацията.

Пред Желсон Мартинш се откри отлична позиция във третата минута на добавеното време на срещата, но ударът му бе спасен с крак от Горка Ираисос.

Жирона пропусна идеална възможност да стигне до победата в четвъртата минута на добавеното време на двубоя, след като Порту не се възползва от грешка на Савич и не успя да нанесе добър завършващ удар. 

Атлетико Мадрид е трети в класирането с актив от 25 точки, докато Жирона е шести с 21 точки.