Атлетико Мадрид постигна много трудна победа с минималното 1:0 при визитата на Райо Валекано от 24-ия кръг на Примера дивисион. Единственият гол в срещата отбеляза Антоан Гризман в 74-та минута.ю

Двубоят бе белязан от завръщането на Диего Коста в игра. Той се появи в 60-та минута на мястото на Витоло и остави своя отпечатък върху срещата.

Саул Нигес отправи много опасен удар с глава във 2-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Раул де Томас отправи коварен удар в 25-та минута, но Ян Облак успя да спаси.

Ян Облак направи страхотно спасяване в 34-та минута, когато отрази опасен удар на Де Томас.

Раул де Томас стреля опасно с глава в 44-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Облак.

Атлетико Мадрид пропусна добра възможност в 63-та минута. Филипе Луис проби в наказателното поле на Райо Валекано, след което пусна прострелно центриране в наказателното поле на домакините, но нямаше кой да засече топката.

Атлетико Мадрид поведе в резултата в 74-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Райо Валекано Алваро Мората успя да овладее топката, след което подаде към Антоан Гризман, който стреля, топката рикошира в защитник и влетя във вратата на Димитриевски.

Бебе намери пространство в наказателното поле на Атлетико Мадрид в 80-та минута, но ударът му не бе точен.

Райо Валекано можеше да изравни резултата в първата минута на добавеното време на срещата, когато след центриране в наказателното поле на Атлетико Мадрид, Абдулай Ба стреля с глава, но Ян Облак направи страхотно спасяване.

Атлетико Мадрид излезе на второ място във временното класиране в Ла Лига с 47 точки, а Райо Валекано е в зоната на изпадащите с 23 точки на осемнадесета позиция.