Атлетико Мадрид измъкна победата 4:3 срещу Хетафе с гол на резервата Марио Ермосо в 89-ата минута, въпреки че почти цяло второ полувреме играха в намален състав. Седем гола, три дузпи и червен картон видяха зрителите на стадион "Уанда Метрополитано" в испанската столица.
 
Двата отбора изиграха спиращо дъха първо полувреме, което ще се помни още дълго. Още в 9-ата минута "дюшекчиите" получиха правото да изпълнят дузпа, но Луис Суарес пропусна от бялата точка.  Домакините все пак поведоха в 20-ата минута чрез  Анхел Кореа. Само след 7 минути Куня удвои, след като бе изведен сам срещу вратаря  и промуши топката в долния ляв ъгъл на вратата.
 
Гостите обаче не се стреснаха и в 31-ата минута Борха Майорал върна едно попадение с брилянтен удар. В рамките само на пет минути Хетафе направи пълен обрат. И двата гола паднаха след дузпи, реализирани майсторски от Енес Юнал (37, 42). И в двата случая реферът Бенгоечеа показа бялата точка за игра с ръка в наказателното поле на Атлети. Дълбоко в добавеното време на първата част Анхел Кореа вкара за 3:3 с фантастичен удар с глава.

Второто полувреме започна лошо за домакините. В 58-ата минута те останаха с 10 души на терена, след като Фелипе бе изгонен с директен червен картон. Той не разчете добре действията си и ритна в гърба Мауро Арамбари, а главният съдия не се поколеба да го накаже за грубата му проява. Това принуди Диего Симеоне да направи няколко промени в състава си, а първата от тях бе изваждането на Луис Суарес, чието място бе заето от Марио Ермосо. 

Когато всички се бяха примирили с равенството, дойде голът на Марио Ермосо. Жоао Феликс с глава върна едно центриране от фаул към резервата на Атлетико и той с акробатично изпълнение от въздуха прати топката под гредата за 4:3.