Атлетико Мадрид постигна втори пореден успех в Ла Лига. Момчетата на Диего Симеоне нямаха проблеми срещу гостуващия на "Уанда Метроплитано" Виляреал и го повалиха с 2:0.

Така "рохибланкос" върнаха разликата от 7 точки между себе си и лидера Барселона, която съществуваше преди 25-ия кръг в шампионата. Мадридчани остават 2-ри с 47 точки.

Атлетико Мадрид - Виляреал

източник: Gulliver/GettyImages

Първия си гол с екипа на Атлетико вкара отдаденият под наем от Челси Алваро Мората. Той се разписа в средата на първата част след подаване на Фелипе Луис. Крайното 2:0 оформи халфът Саул Нигес  2 минути преди края на редовното време на срещата.

Така след първите си две ситуации, в които реализира за Атлетико, но головете бяха отменени с ВАР - срещу Реал (1:3) в Ла Лига и Ювентус (2:0) в Шампионската лига, сега Мората можеше да се израдва спокойно на дебютното си попадение в новия си тим.  

Това е първи успех за "дюшекчиите" над "жълтата подводница" от 7 мача насам.

Атлетико Мадрид - Виляреал

източник: Gulliver/GettyImages

Срещата започна със страхотна възможност за гостите. В 10-ата минута Бака намери начин да комбинира с Екамби в предни позиции, който се озова очи в очи с Облак. Словенецът обаче излезе достатъчно, за да блокира шута на нападателя.

В 23-ата минута подаване отляво на Саул към точката на дузпата намери Мората. Той стреля с воле с левия крак, но с красив плонж встрани Серхио Асенхо изби в корнер.

Атлетико Мадрид - Виляреал

източник: Gulliver/GettyImages

В 30-ата минута Саул стреля от дистанция, но право в ръцете на стража на гостите. В ответната атака Атлетико откри. След продължителна атака топката се озова отляво, където Фелипе Луис центрира пак около точката на дузпата. Там Мората бе оставен непокрит и красиво изпълнение с левия крак прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Виляреал.

В 33-ата минута Марио Гаспар засече центриране отляво по атаката на "жълтите", но Облак отново показа световната си класа и улови.

Атлетико Мадрид - Виляреал

източник: Gulliver/GettyImages

Точно преди да изтече 1 час игра Диего Коста се озова сам срещу Асенхо, след бързо преливане на Атлетико в предни позиции, но нападателят се забави твърде много и защитник му изби топката в корнер. След него Хименес засече подаването на Гризман с глава, но право в ръцете на стража на гостите.

В 71-ата минута Гризман качи топката на главата на Гризман, но той не съумя да завърши с глава, стреляйки встрани.

Атлетико Мадрид - Виляреал

източник: Gulliver/GettyImages

В 88-ата минута Атлети сложи точка на този спор, след като Саул Нигес прекрасно дълго подаване от Диего Коста. Саул излезе срещу Асенхо и го прехвърли с много техничен удар за крайното 2:0. 

Атлетико Мадрид - Виляреал 2:0

1:0 Алваро Мората 31'

2:0 Саул Нигес 88'