Отборът на Атлетико Мадрид се класира се 1/8-финалите на турнира за Купата на краля в Испания, след като разгроми с 5:0 като гост третодивизионния Райо Махадаонда. Убедителният успех беше почернен от контузия на звездата на "дюшекчиите" Антоан Гризман, който почувства мускулни проблеми през втората част и поиска смяна, като така остави тима си с 10 души на терена.

Треньорът на мадридчани Диего Симеоне заложи на силен стартов състав, с което даде знак, че не иска да рискува с ранно отпадане в турнира за националната купа. Решението му се отплати.

В 17-ата минута Матеус Куня откри резултата. Само девет минути по-късно Ренан Лоди удвои аванса на гостите. Четири минути преди почивката Луис Суарес направи резултата класически.

След паузата с попадения на Антоан Гризман и Жоао Феликс съответно в 67-ата и 79-ата минута, Атлетико стигна до разгромния успех и си осигури участие в следващата фаза. 

Атлетико не върви добре в Ла Лига и заема едва четвъртата позиция във временното класиране и е насочил силите си в спечелването на националния трофей и достигането колкото се може по-напред в Шампионската лига.