В двубой от 28-ия кръг на Ла Лига Атлетик Билбао и Атлетико Мадрид завършиха 1:1. Домакините откриха първи, но тимът от Мадрид изравни. След тази точка "дюшекчиите" са на 6-ото място с 46 точки, а Атлетик е на 10-ото с 38.

Още в 12-ата минута на двубоя Яник Ферейра Караско получи топката на границата на наказателното поле, той стреля опасно, но топката не намери целта. Домакините от Атлетик Билбао опитаха да открият резултата в 25-ата минута, когато Иняки Уилямс стреля, но Облак се справи с удара на играча на домакините.

Отново Облак се представи на ниво при опасна атака на домакините в 33-ата минута, все пак той капитулира в 37-ата минута, когато Муниаин беше на точното място и разстреля Облак.

Атлетико Мадрид се върна в двубоя с попадение в 39-ата минута, след като Коща се разписа и възстанови равенството.

През втората част в 66-ата минута Йоренте се строполи в наказателното поле на домакините, но съдията остави играта да продължи. Гостите имаха възможността да вкарат втори гол в 80-ата минута, но ударът на Ариас беше спасен великолепно от Симон, който запази равенството. 

До края на двубоя отборите имаха няколко опасни положения пред двете врати, но в крайна сметка не излъчиха победител и завършиха 1:1.