Отборът на Атлетико Мадрид победи Валенсия с 3:2 в двубой от 34-ия кръг на Примера дивисион и отложи с още няколко дни официалното короноване на Барселона за шампион в Испания. Успехът на Атлетико означава 9 точки разлика във временното класиране, като тимът натрупа 71 на втората позиция, а лидерът Барселона е с 80.

Барселона обаче може да спечели титлата още в събота при домакинството си на Леванте, като каталунците ще станат шампиони само при победа на „Камп Ноу“.

За Атлетико това бе трета поредна победа в шампионата. За домакините се разписаха Мората, Гризман и Кореа, който реализира победния гол в 81-ата минута, а за Валенсия точни бяха Гамейро и Парехо от дузпа.

Още в 7-ата минута Антоан Гризман имаше възможност да открие резултата, но пропусна при изстрела си с глава. Две по-късно Алваро Мората обаче се възползва от отличен пас на Хуанфран и реализира за 1:0 в полза на домакините.

Мората вкара отново топката в мрежата на Валенсия в 21-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Нов шанс се откри пред него в 33-ата минута, но не успя да овладее след паса към него.

Санти Мина намери чудесно Кевин Гамейро три минути по-късно и той успя да изравни за 1:1. В 38-ата Коке пропиля нов шанс за домакините, но в 49-ата Антоан Гризман успя да реализира и Атлетико поведе с 2:1.

В 67-ата минута вратарят на Валенсия Нето спря нова опасна атака на Алваро Мората.

Реферът имаше доста работа в 75-ата минута, когато трябваше да се консултира със системата за видеоарбитраж –ВАР за игра с ръка на Саул от Атлетико Мадрид и в крайна сметка отсъди дузпа.

Дани Парехо бе точен от бялата точка в 77-ата минута, за да направи резултата 2:2.

Домакините обаче се нуждаеха само от 4 минути, за да вземат отново аванс за 3:2. Анхел Кореа реализира гол със страхотен удар от далечно разстояние в 81-ата минута.

 Санти Мина можеше да донесе точка за Валенсия, но бе неточен при изстрела си с глава в първата минута на добавеното време на двубоя.