Тимовете на Атлетико Мадрид и Валенсия не успяха да се победят и завършиха 1:1 в двубой от 9-тия кръг на испанската Ла Лига. Диего Коща откри за домакините в 36-ата минута от дузпа, а в 82-ата Даниел Парехо успя да изравни. Това бе второ поредна равенство за столичани, които вече изостават с три точки от лидера Реал Мадрид, които са с мач по-малко.

В 18-ата минута Диего Коща свали топката за Саул Нигес и последният стреля от  20-тина метра, но топката премина много близо до гредата в аут.

Три минути по-късно Коща овладя топката в наказателното поле и стреля по диагонала, но отново много близо до гредата.

В 33-ата Алваро Мората опита да подада от границата на наказателното поле, но Денис Черишев игра с ръка в опит да предпази лицето си. Съдията Адриан Вега провери ситуацията с ВАР и отсъди дузпа. Диего Коща се нагърби с изпълнението и в 36-ата минута откри резултата - 1:0.

В 53-ата минута Денис Черишев удари напречната греда. Руснакът получи подаване от Максимилиано Гомес и от десетина метра нацели гредата.

В 60-ата минута Тома Льомар стреля от пряк свободен удар, но топката попадна в обсега на Яспер Силесен.

В 78-ата Сантиаго Ариас проби и подаде на Льомар, който обаче не успя да нанесе изстрел.

60 секунди след това младата звезда на „дюшекчиите“ Жоао Феликс получи контузия след сблъсък с Дани Парехо и трябваше да напусне терена. Диего Симеоне обаче вече беше извършил и трите смени и се наложи отборът да доиграе срещата с човек по-малко.

Численото превъзходство даде резултат и в 82-ата Дани Парехо изравни след страхотно изпълнение на пряк свободен удар от около 25 метра.

В 84-ата минута Ян Облак направи страхотно спасяване след хубав изстрел по земя на капитана Парехо.

В продължението на срещата резервата Канг-Ин Лий получи директен червен картон за остро влизане в краката на Ариас.

След тази среща Атлетико събира актив от 16 точки и е на 4-ата позиция, докато Валенсия са 6-ти с 13. В следващия кръг „дюшекчиите“ домакинстват на Атлетик Билбао, в същото време „прилепите“ гостуват на новака Осасуна.