Атлетико Мадрид постигна трудно, но много важна победа с 4:2 при гостуването си на Кадис в мач от 21-ия кръг на Ла Лига.

Луис Суариес отново се превърна в основния герой за успеха на „дюшекчиите“. Уругваецът даде аванс на столичани в 28-ата минута след великолепно изпълнение на пряк свободен удар, пращайки топката в десния ъгъл.

Домакините не се стъписаха и в 35-ата минута възстановиха равенството. Алваро Негредо прати топката неспасяемо с красив удар в десния ъгъл на Ян Облак.

Атлетико Мадрид отново излезе напред в резултата в края на първото полувреме. Тома Лемар центрира остро в наказателното поле, където Саул сложи крака си, след което топката залъга с траекторията си, която придоби Жереми Ледесма и влетя в горния десен ъгъл.

Но това не бе всичко за първите 45 минути, след като главният съдия Хесус Мансано посочи бялата точка за игра с ръка на Коке, но след разглеждане на ситуацията с ВАР отмени решението си.

„Дюшекчиите“ стартираха отлично втората част, след като в 50-ата минута получи правото да изпълнят дузпа след нарушение срещу Тома Лемар. Луис Суарес застана зад топката и с изстрел в долния ляв ъгъл реализира.

Девет минути по-късно Кадис можеше да намали резултата, но изстрел на Антони Лосано срещна напречната греда.

Все пак това се случи в 71-ата минута, когато Алваро Негредо се възпозлва от неразбирателство в отбраната на мадридчани и с удар от въздуха реализира в долния десен ъгъл.

Домакините притиснаха съперника си и на няколко пъти Ян Облак трябваше да се намесва решително.

В 88-ата минута гостите оформиха крайния резултат след отлична контраатака, а за Коке не бе проблем да реализира отблизо.

С постигнатата победа Атлетико Мадрид дръпна на върха в Ла Лига с десет точки пред втория Реал Мадрид, докато Кадис е 13-и с 24 точки.