Севиля се добра до равенство 1:1 в гостуването си на Атлетико Мадрид на "Уанда Метрополитано" от предпоследния 37-и кръг на Ла Лига. Така тимът на Хулиен Лопетеги прибави безценна точка в актива си, с която окончателно си гарантира четвъртото място в крайното класиране и място в Шампионската лига за следващия сезон.

Атлетико Мадрид пръв откри резултата в мача. В 30-ата минута Яник Ферейра Караско центрира от корнер и Хосе Мария Хименес с глава порази вратата на съперника за 1:0.

Домакините можеха да удвоят в 53-тата минута, но Луис Суарес пропиля страхотна възможност, стреляйки с глава покрай вратата.

В края Севиля засили натиска и първо Юсеф Ен-Несири пропусна с глава отблизо, а след това отново той нацели напречната греда.

В 85-ата минута мароканецът се реваншира за предишните пропуски и след центриране на Оливер Торес се извиси и с глава порази вратата за 1:1.

Така Атлетико Мадрид запазва 3-тото си място в таблицата с 68 точки, Севиля пък остава на 4-тата позиция 67 точки и 3 повече от големия си враг Бетис, който обаче вече няма шанс да се добере до топ 4, тъй като дори и двата тима да завършат с равен актив след мачовете си от последния кръг, Севиля има предимство в преките двубои.