Атлетико Мадрид изкова изключително ценен и труден успех с 2:0 при домакинството на Жирона от 30-ия кръг на Ла Лига. По този начин „дюшекчиите“ продължават да преследват лидера в класирането Барселона. Успехът е много важен за „колчонерос“ с оглед предстоящото им гостуване на „Камп Ноу“ през уикенда. Победата за столичани бе изкована в последния четвърт час на срещата след голове на Диего Годин и Антоан Гризман.

Двубоят започна с много голям пропуск за Жирона още в 3-та минута. Пред Сейду Думбия се откри страхотна възможност. Той стреля, но Ян Облак направи много класно спасяване.

Облак отново трябваше да се намесва в 35-та минута и да отразява много опасен удар на Думбия.

Атлетико Мадрид бе близо до това да поведе в резултата в 39-та минута. След удара на Алваро Мората топката се спря в гредата.

Четири минути по-късно пред Мората се откри нова възможност, но ударът му премина на сантиметри над напречната греда в аут.

Горка Ираисос направи много важно спасяване в 64-та минута, когато отрази удара с глава на Саул Нигес.

 Атлетико Мадрид поведе с 1:0 в 76-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Жирона Антоан Гризман не успя да стреля, но и вратарят Горка Ираисос се размина с топката, която след това бе вкарана с глава от Диего Годин в опразнената врата. Съдията Игнасио Иглесиас Виянуева разгледа ситуацията с ВАР и потвърди гола.

Атлетико Мадрид можеше да вкара втори гол в 87-та минута, когато Антоан Гризман бе изведен сам срещу Ираисос, но вратарят на Жирона успя да спаси удара на французина.

„Дюшекчиите“ удвоиха своята преднина дълбоко в добавеното време на срещата. Играчите на Атлетико Мадрид организираха много бърза контраатака. Витоло комбинира с Гризман, който изскочи сам срещу Ираисос и технично го прехвърли за 2:0.

Атлетико Мадрид е втори в класирането с актив от 62 точки, а Жирона е четиринадесети с 34 точки.