Атлетико Мадрид отново се спъна в съперник от дъното на таблицата в Ла Лига. „Дюшекчиите" стигнаха само до нулево равенство на своя "Уанда Метрополитано" срещу Гранада. С точката „рохибланкос“ са втори с 61, докато техният съперник продължава да е под чертата с 30 пункта.

Атлетико притисна гостите в началните минути, а най-активен беКараско. След четвърт час игра Кореа пък можеше да изведе Гризман на голова позиция, но сбърка с паса.

Малко преди края на полувремето домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Гризман, но реферът Хесус Хил Мансано не бе съгласен. Секунди преди почивката Йоренте получи възможност да стреля от дъгата, но прати топката в аут.

В 49-ата минута Гризман отправи силен удар, преминал на сантиметри покрай дясната греда. Веднага след това и Корея беше близо до гола. Суарес опитас прехвърлящ удар да открие, но прекалено слабо. В 61-ата минута Максимиано се справи с коварен изстрел на Коке.

В 80-ата минута юношата на Цървена звезда - Ниегош Петрович, едва не изненада Облак с шут извън наказателното поле. В 88-ата минута Савич се извиси след центриране от корнер и прати топката на сантиметри покрай гредата. Това беше и най-добрата ситуация за гол в полза на домакините до момента. Секунди по-късно Куня нацели гредата след чудесен пробив на Караско.