Атлетико Мадрид поведе в класирането на Ла Лига преди изиграването на останалите мачове от осмия кръг, след като „дюшекчиите“ измъкнаха много трудна минимална победа с 1:0 при домакинството на Реал Бетис на „Уанда Метрополитано“.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино присъства на трибуните на „Уанда Метрополитано“ и изглежда срещата.

Андрес Гуардадо получи контузия в 17-та минута и бе сменен от Уилиам Карвальо.

Антоан Гризман стреля с глава в 37-та минута, но неточно.

Пау Лопес направи добро спасяване в 51-та, когато отрази удара на Антоан Гризман.

Атлетико Мадрид направи много сериозен пропуск в 52-та минута. Никола Калинич отправи много хубав удар, но топката се спря в десния стълб на вратата на Пау Лопес.

Родри отправи много хубав удар в 54-та минута, но Пау Лопес спаси.

Атлетико Мадрид организира много добра атака в 61-та минута, когато Антоан Гризман центрира в наказателното поле на Бетис, където Калинич отправи много опасен удар, но Пау Лопес отново бе на висота и спаси.

Футболистите на Бетис имаха претенции за дузпа в 63-та минута за нарушение на Люка Ернандес срещу Лорен, но съдията подмина ситуацията.

Атлетико Мадрид поведе в резултата в 75-та минута. Томас Партей подаде към Анхел Кореа, който с удар от дъгата на наказателното поле на Бетис вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Пау Лопес.

Атлетико Мадрид изпусна нова добра възможност в 87-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Бетис, Диего Годин стреля с глава, но Пау Лопес отново се намеси и спаси.

Антонио Сарабрия имаше добра възможност от фаул в 89-та минута, но топката прелетя над напречната греда на вратата на Ян Облак и излезе в аут.

Атлетико Мадрид е лидер във временното класиране с актив от 15 точки, докато Реал Бетис е седми с 12 точки.