Атлетико Мадрид направи нова крачка към шампионската титла след труден успех при гостуването си на Гранада в мач от 23-ия кръг на Ла Лига.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, въпреки че „дюшекчиите“ имаха по-чистите положения в двубоя.

В 13-ата минута Херман Санчес можеше да открие резултата за домакините, но топката премина покрай десния страничен стълб.

Гостите отговориха четири минути по-късно след изстрел на Луис Суарес в далечния ъгъл, но кълбото отново не намери целта.

В 30-ата минута отново уругваецът бе близо до попадение, но вратарят на Гранада Руи Силва отрази великолепно изстрела.

През втората част Атлетико заличи нулите на таблото. В 64-ата минута Маркос Йоренте се откъсна от защитата и елегантно реализира в долния ляв ъгъл.

Гранада реагира мигновено и две по-късно възстанови равенството. Анхел Ерера стреля от границата на наказателното поле, след което топката рикошира в тялото на футболист на гостите и влетя в мрежата на Ян Облак.

В 75-ата минута „дюшекчиите“ отново излязоха напред в резултата. Маркос Йоренте подаде към Анхел Кореа, който хладнокръвно реализира във вратата на Руи Силва.

До края на двубоя възпитаниците на Диего Симеоне успяха да задържат аванса си и спечелиха нови важни точки по пътя към титлата. По този начин Атлетико Мадрид се откъсна на върха в Ла Лига с аванс от осем точки преди двубоя на Реал Мадрид, събирайки актив от 54 пункта. Важното е да се уточни, че „дюшекчиите“ са и с мач по-малко. От своя страна Гранада е на осмата позиция с 30 точки.