Атлетико Мадрид унижи Севиля с 6:1 у дома. Срещата беше от 24-ия кръг на Ла Лига. По два гола за разгрома на "дюшекчиите" вкараха Мемфис Депай и Алваро Мората, а по веднъж се разписаха Антоан Гризман и Яник Ферейра-Караско. За гостите точен беше Юсеф Ен-Несири. Четвърт час преди края Иван Ракитич пропусна дузпа. 

С успеха мадридчани събраха 45 точки и заемат трето място във временното класиране. Севиля е 16-и с 25 точки. 

Срещата започна много силно за домакините. Това даде резултат в 23-ата минута, когато Гризман намери Депай, който от няколко метра вкара за 1:0. Само три минути по-късно нидерландецът удвои аванса на своите. Нападателят получи подаване от Марко Йоренте на дъгата на наказателното поле и матира Боно за 2:0. 

В 39-ата минута Севиля се върна в мача. Пап Гей асистира на Ен-Несири, който отблизо се разписа за 2:1. 

Осем минути след почивката Гризман получи подаване от Коке и с удар от далечна дистанция отново изведе своя отбор с два гола аванс. Атлетико продължи да напада и в 69-ата минута Пабло Бариос намери Караско на празна врата, за да може белгиецът да се разпише за 4:1. 

Пет минути след това Иван Ракитич пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка. В 76-ата минута се получи разбъркване, при което Мората на празна врата вкара за 5:1. Нападателят оформи крайния резултат във втората минута на продължението.