Отборът на Атлетико Мадрид победи Севиля с 2:0 в отложен мач от първия кръг на Ла Лига. Попаденията отбелязаха Анхел Корея в 17-ата и Саул Нигес в 76-ата минута.  

Резултатът беше открит в 17-ата минута от Анхел Корея, който се възползва от асистенция на Киърън Трипиър. Аржентинецът получи топката в наказателното поле, завъртя се добре и с удар с левия крак успя да прати топката в мрежата зад Ясин Буну за 1:0.

Малко по-късно Луис Суарес стреля, но в аут. В 31-ата минута уругваецът отново стреля, но този път Буну спаси.

Гостите създадоха първата си реална ситуация в 34-ата минута чрез Жоан Жордан, но Ян Облак отрази с крак топката.

Второто полувреме започна отлично за „андалусийци“. Мароканецът Юсеф Ен-Несири успя да отправи удар от малък ъгъл, след като беше изведен в наказателното поле, но Ян Облак спаси решително.

„Дюшекчиите“ се бранеха добре от атаките на съперника и дочакаха своя момент в 76-ата минута. Влезлият като резерва Саул Нигес удвои аванса на домакините, след като получи топката малко пред точката за изпълнение на дузпа от нахлулия отдясно Маркос Йоренте.

Резултатът до края остана непроменен и така Атлетико записа пореден ценен успех в преследването на титлата. Мадридчани увеличиха аванса си на върха в класирането, като възпитаниците на Диего Симеоне събраха 41 точки и имат четири повече от Реал Мадрид, но и два мача в запас. Севиля остава на шестата позиция с 30 пункта в актива си.