Атлетико Мадрид продължава да ниже пестеливи победи в испанския шампионат. "Дюшекчиите" се справиха на своя "Уанда Метрополитано" с приятната изненада от Купата на Краля през седмицата Леванте с 1:0. 

Единственото попадение падна малко преди изтичането на един час от началото на мача, а точен беше Антоан Гризман от дузпа. Тя предизвика бурни протести на гостите от Валенсия, но реферът беше непреклонен в решението си да посочи бялата точка. 

През седмицата Леванте изуми всички в Испания с надъханата си игра срещу Барселона за Купата на Краля и победата с 2:1, която можеше да е и още по-изразителна. Но в Мадрид гостите заложиха предимно на солидната защита, за което можеха да съжаляват в ранен етап от двубоя. 

Още от началото Атлетико наложи натиск и след един страхотен пропуск на Антоан Гризман в 5-та минута, малко след това стигна и до попадение. В 10-та минута Коке получи страхотен пас от Виктор Витоло в наказателното поле и през няколко души успя да промуши топката в мрежата. 

Реферът обаче прегледа ситуацията с помощта на ВАР и прецени, че има извършено нарушение в тази ситуация и отмени попадението. Така двубоят продължи при нулево равенство, което обаче не отказа домакините да преследват попадението. 

До почивката мадридчани пропиляха три страхотни шанса. На два пъти грешникът беше Анхел Кореа, а в продължението на първата част удар на Антоан Гризман беше изчистен от голлинията и така почивката дойде без промяна на статуквото в резултата. 

Така се стигна до 56-та минута, когато реферът посочи бялата точка. Тогава Никола Вукчевич от състава на Леванте докосна топката с ръка при едно центриране по земя в наказателното поле. В този случай той беше с гръб към топката, която го удари в ръката, но за рефера имаше достатъчно основания да даде дузпа. От 11-те метра Антоан Гризман не сбърка и откри резултата.

Витоло можеше да сложи точка на спора в 67-та минута, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. Тези пропуски можепе да бъдат наказани от играчите на Леванте в 70-та минута. Тогава Хосе Моралес направи страхотен пробив и стреля от обещаваща позиция, но Ян Облак показа невероятна класа и изби. 

До края на мача "дюшекчиите" изпуснаха още няколко възможности, но в крайна сметка до промяна на резултата не се стигна и домакините ликуваха с поредните извоювани с много пот три точки. С тях в актива имат вече 38 на второто място и са на две зад лидера Барселона, който тепърва ще играе с Ейбар. Леванте с 23 точки остава в средата на таблицата.