Тимовете на Виляреал и Атлетико Мадрид направиха скучновато нулево реми в първи двубой от 16-ти кръг на Ла Лига. Двата отбора опитаха да се надстрелват и отправиха общо 41 удара, от които точните обаче бяха само по три.

Символично начало на срещата бе дадено от тенисиста Роберто Баутиста Агут, който получи и фланелка с номер 9 и името си на гърба й.

Първата опасна ситуация дойде в 10-ата минута, когато Самуел Чуквуезе шутира от средно разстояние, но прати топката над гредата, а после Жерард Морено пропусна да открие с глава.

Две минути по-късно гостите от Мадрид удариха греда. След хубава контра на Атлетико Жоао Феликс успя да се освободи от двама защитници на домакините и от границата на наказателното поле нанесе хубав удар, който обаче се отби в дясната греда.

Малко по-късно Сантиаго Ариас се опита да изчисти топката, но уцели крака на Мой Гомес, но съдията Ернандес Ернандес не даде дузпа за домакините.

В 24-ата минута отново Феликс имаше шанс след като засече подаване на Саул Нигес, но стреля над напречната греда.

В 38-ата минута Франсиско Торес скочи най-високо след центриране от ъглов удар, но стреля малко над напречната греда.

През втората част Атлетико опита настиск. Малко след подновяването на играта силен удар на Саул бе отразен от вратаря Серхио Асенхо.

В 54-ата минута Чуквуезе имаше шанс да застраши вратаря Ян Облак, но не успя да го преодолее.

В 63-ата минута отново Феликс овладя подаване и успя да се измъкне от защитник, след което шутира от, но Асенхио спаси.

Десетина минути по-късно португалецът намери Коке в наказателното поле, но изстрелът му профуча над напречната греда.

В 79-ата Жоао Фелик подаде на крака на Ренан Лоди, който от няколко метра шутира в аут.

Пет минути преди края на срещата за пореден път Жоао Феликс пропусна златна възможност за Атлетико, след като стреля встрани от вратата на Серхио Асенхо.      

Така Атлетико продължи негативната си серия в първенството и няма победа в последните си три срещи в Ла Лига. „Дюшекчиите“ остават шести с 26 точки. Виляреал също не е в много добра форма, като възпитаниците Хавиер Кайеха са без победа шест срещи от първенството.

В следващия кръг футболистите на Диего Симеоне приемат у дома Осасуна, докато „жълтата подводница“ гостува на Севиля.