Атлетико Мадрид изстрада сериозно успеха си при визитата на Елче в мач от 34-ия кръг от испанската Ла Лига. Столичани спечелиха срещата с минималното 1:0, а в самия край можеха и да се лишат от трите точки, но Фидел от домакините от дузпа прати топката в левия страничен стълб на вратата, пазена от Ян Облак.

Големият герой за „дюшекчиие” беше Маркос Йоренте, който се разписа след рикошет в 24-ата минута, а в хода на срещата два гола на Луис Суарес бяха отменяни заради засада.

Успехът остави Атлети на върха в Ла Лига, като тимът вече акумулира актив от 76 точки, пет повече от Реал Мадрид и Барселона, но и двата отбора са с мач по-малко. Елче, от своя страна, остава 18-и с 30 точки, колкото има и последният, който е на спасително място – Валядолид, но поради по-добрите си показатели при головете тимът, чиято собственост е на Роналдо Назарио е пред Елче в класирането.

Елче - Атлетико Мадрид

източник: sofascore.com


В 17-ата минута гостите от Мадрид откриха резултата. Савич намери Йоренте, който бе фронтално срещу вратата на Елче. Халфът обаче остави топката за Суарес, който с диагонален шут отправи удар. Топката се отби в гредата и влетя в мрежата на Елче, но след преразглеждане от ВАР стана ясно, че при изграждането на нападението Суарес от Атлети е бил в засада и попадението беше отменено. Повторенията обаче не убедиха, че при паса на Йоренте към уругваеца позицията на втория е нерегламентирана.

Седем по-късно отборът на Чоло Симеоне взе превес. Караско се пребори за спорна топка и комбинира с Маркос Йоренте. Халфът на Атлети отправи удар, а топката рикошира в играч на Елче, след което влетя зад вратаря на домакините – 1:0 за Атлетико.

В края на полувремето пък Диего Гонсалес от Елче фаулира футболист на Атлетико в наказателното поле, но реферът след съветване чрез ВАР отмени решението си за наказателен удар, след като Мелеро Лопес върна решението си.

Пет минути след подновяването на играта Караско пропусна топката за Хоакин Кореа, но Гасанига излезе предвидливо и улови. В 54-ата Раул Гути поиска дълъг пас от Бойе, но той не бе точен и играта се поднови с аут чрез Облак.

В 59-ата Елче стигна до изгодна възможнсот за гол. Диего Гонсалес стреля много добре от пряк свободен удар, но Облак внимаваше. Три по-късно Пере Милия също можеше да се разпише, но отново не се намериха очертанията на вратата на Атлети.

В 64-ата втори гол на Суарес в мача бе отменен поради засада, която този път не бе разглеждана и с ВАР. Четири след това от Елче поискаха дузпа, след като Милия твърдеше, че е бутнат от Савич, но реферът не посочи бялата точка. В самия край на срещата домакините от Елче получиха право да изпълнят дузпа. Топката бе центрирана за Бойе, който трябваше да играе с глава, но тя се отби в ръката на Йоренте и реферът посочи бялата точка. В самия край на срещата домакините от Елче получиха право да изпълнят дузпа. Топката бе центрирана за Бойе, който трябваше да играе с глава, но тя се отби в ръката на Йоренте и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Фидел, който стреля в левия страничен стълб на Атлетико. Това бе и последният по-интересен щрих от срещата.


FT / ЕЛЧЕ 0:1 АТЛЕТИКО МАДРИД ► КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА

0:1 Маркос Йоренте (24)

Рефер: Марио Малеро Лопес

Стадион: „Естадио Мартинес Валеро” /Елче/

Стартови състави:

Елче (4-4-2): Гасанига – Паласиос, Калво, Гонсалес, Хосема – Моренте, Гути, Марконе, Фидел /к/ - Лукас Бойе, Пере Миля

Треньор: Франсиско Ескриба Сегура

Атлетико Мадрид (4-4-2): Облак /к/ - Ермосо, Хименес, Савич, Трипиър – Караско, Лемар, Кондогбия, Йоренте – Корея, Суарес

Треньор: Диего Симеоне