Отборът на Атлетико Мадрид постигна класическа победа с 3:0 над Леванте при домакинството си от 32-ия кръг на Ла Лига. По този начин „дюшекчиите“ се върнаха на пътя на успехите след двата поредни предходни двубоя за Примера и Лига Европа, в които направиха реми с Реал и регистрира поражение от Спортинг Лисабон.

Попаденията за успеха на „Уанда Метрополитано“ бяха дело на Анхел Кореа, който записа и асистенция на името си, Антоан Гризман и Фернандо Торес, който ще напусне тима след края на кампанията.

В класирането Атлетико събра 71 точки на второто място, а Леванте е 17-и с 31. Лидер в подреждането е Барселона с 82 пункта.

Атлетико поведе на Леванте след 33 минути игра. Витоло пусна много добър пас към Анхел Кореа в дъгата. Крилото на „дюшекчиите“ си поведе стремглаво, финтира няколко противникови играчи и с удар леко под диагонал насочи топката в долния ляв ъгъл за 1:0.

Гостите имаха великолепен шанс да изравнят 40-ата минута. Хасон получи добро подаване, но изстрелът от близо мина над напречната греда.

Малко след подновяването на играта през втората част Атлетико нанесе втори удар. Врсалко получи диагонален пас отдясно, след което мигновено върна леко назад към връхлитащия Антоан Гризман. Френският национал с бомбен изстрел опъна мрежата на Леванте за 2:0.

Преднината на Атлетико набъбна на 3:0 в 77-ата минута. Появилият се като резерва на мястото на Антоан Гризман – Фернандо Торес – записа името си сред голмайсторите.  Анхел Кореа получи отдясно топката и пусна успореден на голлинията пас, който бе засечен майсторски от Ел Ниньо в мрежата. Това бе и негов 127-и гол с екипа на мадридския гранд.

В следващия кръг Атлетико е гостува на Реал Сосиедад, а Леванте е домакин Малага.