Тимът на Атлетико Мадрид надви Атлетик Билбао с 2:0 на своя стадион „Уанда Метрополитано“ и прекъсна серията от три поредни равенства в испанското първенство. Головете за отбора на Диего Симеоне отбелязаха Саул Нигес в 28-ата и Алваро Мората в 64-ата минута.   

Още във втората минута Ян Облак трябваше да се намесва и го направи блестящо след удар с глава на Иниго Мартинес след центриране от корнер.

В 28-ата минута обаче „дюшекчиите“ поведоха. Анхел Корея проби през цялата защита на Билабо и подаде на Саул Нигес, който отблизо не сбърка, отбелязвайки първото си попадение да сезона – 1:0.

В 64-ата минута капитанът на Билбао Икер Муниан отправи хубав изстрел от въздуха, но не успя да нацели топката по най-добрия начин.

Секунди по-късно голмайсторът Корея напредна в наказателното поле и подаде на Алваро Мората, който отбеляза за 2:0.

В игра се появиха Ектор Ерера и Диего Коща, а ветеранът Аритц Адзурис също се появи за Атлетик Билбао на мястото на Инаки Уилямс.

До края на срещата не се случи нищо по-интересно и футболистите на Диего Симеоне се поздравиха с успеха и прекъснаха серията си от три поредни мача без успех в Ла Лига.

Така „дюшекчиите“ се настаняват на втора позиция и събират актив от 19 точки, колкото имат и Барселона, които са с мач по-малко. Билбао остават 10-ти с 13 точки. В следващия кръг Атлетико гостуват на Алавес, а футболистите от „Сан Мамес“ приемат Еспаньол.