Отборът на Атлетико Мадрид се върна на победния път в Испания и победи с 2:0 Осасуна в среща от 17-тия кръг на Ла Лига. Головете за успеха на тима отбелязаха Алваро Мората в 67-ата и Саул Нигес в 75-ата минута.

Още в 4-ата минута Рубен Гарсия стреля от дистанция, но вратарят Ян Облак спаси.

Пет минути по-късно Алваро Мората проби отправи изстрел, но топката премина встрани от вратата на гостите.

В 36-ата минута Тома Лемар достигна до топката в наказателното поле и шутира, но вратарят Серхио Ерера се намеси и предотврати попадение в своята врата.

Атлетико откри резултата в 67-ата минута. Киърън Трипиър центрира в наказателното поле от пряк свободен удар до тъчлинията на десния фланг. Алваро Мората бе оставен непокрит и простреля Серхио Ерера –за 1:0.

„Дюшекчиите“ удвоиха аванса си в 75-ата минута, когато отлично разиграха Анхел Корея и Саул Нигес пред наказателното поле а гостите. Двамата направиха чудесно двойно подаване и Нигес излезе сам срещу вратаря и пусна топката в близкия му ъгъл за крайното 2:0.  

Четири минути преди края на срещата Алваро Мората отново вкара топката във вратата на Осасуна, но попадението бе отменено заради засада на испанеца.

С тази победа момчетата на Диего Симеоне се завръщат в топ 4 на Ла Лига с актив от 29 точки. Осасуна пък са 10-ти с 23. В следващия кръг „дюшекчиите“ гостуват на Бетис, докато Осасуна приема друг кандидат за топ 4 - Реал Сосиедад.