Атлетико Мадрид се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на краля! Момчетата на Диего Симеоне взеха с лекота реванша с третодивизионния Сант Андреу от 1/16-финалите и го сломиха с 4:0 на своя "Уанда Метрополитано". Така след успех с 1:0 в първата среща, "дюшекчиите" продължават към следващата фаза след общ резултат 5:0.

Домакините решиха нещата в първите 10 минути на втората част, когато Тома Лемар (48'), Никола Калинич (53') и Анхел Кореа (55') донесоха солиден аванс. Витоло (80') оформи крайното 4:0 10 минути преди края на двубоя.

Атлетико Мадрид - Сант Андреу

източник: Gulliver/GettyImages

В тази среща участие взеха някои момчета, които не получават кой знае колко минути за игра като Тони Моя, Желсон Мартинш и Антонио Адан. Все пак Симеоне не бе подценил своя нискоразреден съперник, като от първата минута на терена бяха Люка Ернандес, Савич, Кореа, Витоло, Саул и Коке. 

През първата част Калинич пропусна да открие след два удара над вратата на съперника. В 35-та Сант Андреу се добра до най-добрия си шанс, когато нападателят Елханджи Балде стреля в гредата, но нямаше късмет кълбото да влезе в мрежата.

Атлетико Мадрид - Сант Андреу

източник: Gulliver/GettyImages

Второто полувреме започна като по учебник за Атлетико. В 47-та Тома Лемар напред отляво и прекрасен удар по диагонал намери мрежата, след рикошет в дясната греда. В 52-ата Атлетико вече водеше с 2:0, след като Калинич засече подаване на Ариас отдясно засече в мрежата. Това бе първи гол за хърватина с екипа на "дюшекчиите". 

Три по-късно и Кореа се включи в партито с прекрасен дрибъл в наказателното поле и хубав шут за 3:0. Крайното 4:0 оформи халфът Витоло в 80-та минута след хубав пас отдясно на Саул. 

Атлетико Мадрид - Сант Андреу

източник: Gulliver/GettyImages

В друг мач, игран по същото време, Жирона осъществи емоционален обрат над Алавес от 0:1 до 2:1 на своя "Мотивили" и така с общ резултат 4:3 се добра до 1/8-финалите за Купата на краля.