Атлетико Мадрид победи с 3:0 като домакин правещият силен сезон тим на Бетис в среща от 12-ия кръг на ЛА Лига. "Дюшекчиите" изиграха впечатляващ мач и сложиха край на серията си от две поредни равенства в Ла Лига.

В 26-ата минута Яник Караско реализира първото попадение за шампионите. Белгиецът получи топката отляво, финтира противников защитник и с мощен шут намери мрежата на Клаудио Браво.

През второто полувреме играчите на испанския шампион се развихриха и вкараха още два гола, а освен това направиха и куп пропуски пред вратата на чилийския страж. Гол на Марио Ермосо с удар с глава след центриране бе отменен пет минути след началото на втората част поради засада, а в 63-ата минута Херман Пецея си заби нелеп автогол с глава след изпълнение на ъглов удар и така резултатът стана 2:0.

В 80-ата минута Жоао Феликс реализира първото си попадение за сезона в Ла Лига, правейки резултата 3:0. Първоначално голът бе отменен заради засада, но след намесата на VAR попадението бе признато.

Атлетико се поздрави с най-убедителната си победа този сезон и събра 22 точки, като се изкачи на четвърто място в таблицата. Бетис е пети с 21. С 24 точки на първите три места са Реал Мадрид, Севиля и Реал Сосиедад.