Отборът на Атлетико Мадрид надделя с 1:0 над гостуващия Валядолид в среща от 35-ия кръг на Ла Лига. Така мадридчани накараха лиера Барселона да спечели своя мач срещу Леванте по-късно днес, за да стане шампион.

Иначе на "Уанда" автогол на Хоакин Фернандес в 66-ата минута вкара трите точки в актива на Атлетико. Тимът остава втори със 74 пункта, на 9 пред втория Реал Мадрид (65 т.). Валядолид е 17-ти с 35 точки, на 1 пред зоната на изпадащите - тимът продължава битката за оцеляване. 

В 14-ата Мората подаде към Гризман, чийто изстрел от десетина метра не бе точен. В 20-ата френската звезда на Атлети опита да изненада вратаря с фалцов шут от над 30 метра. Гризман завъртя топката, ала стражът Жорди Масип проследи полета и не рискува, избивайки в корнер.

През втората част Атлетико се добра до гол. В 66-ата Саул нахлу отляво и центрира към първата греда, където Хоакин Фернандес заби атрактивно с глава в собствената мрежа за крайното 1:0.

В 86-ата гостите от "Хосе Сория" претендираха за дузпа. Сантиаго Ариас беше протегнал ръка при въздушен дуел и спря пътя на топката към вратата. След преглеждане на ситуаицята с ВАР съдиите прецениха, че това не е дузпа.

Атлетико Мадрид - Реал Валядолид 1:0

1:0 Хоакин Фернандес 66'