Атлетико Мадрид не успя да победи състава на Валядолид при гостуването си в двъбой от 8-мия кръг на испанската Ла Лига. Двубоят беше накъсан и без никакво темпо, като за всичките 90 минути имаше едва 2 точки удара. 

Единственото по-сериозно положение през първото полувреме дойде в 36-та минута, когато Валядолид трябваше да поведе в резултата. Играч на Валядолид беше свален в наказателното поле, но първоначално дузпа не беше отсъдена дузпа. След преразглеждане на видео записите обаче реферът на срещата посочи към дузпата. Зад топката застана бившият нападател на Барселона Сандро Рамирес. Той обаче изпълни по безобразен начин 11-метровия удар, който прелетя далеч над вратата на Ян Облак. 

През втората част момчетата на Чоло Симеоне вдигнаха леко темпото. В 54-та и 70-та минута златни шансове имаше Алваро Мората, но и в двата случая той не успя да уцели очертанията на вратата на домакините. 

Най-големият шанс обаче дойде на крака на Анхел Корея в 82-та минута. Нападателят получи пас на броени метри от вратата, но някакви успя да удари дясната странична греда на вратата на Валядолид, за да остави двубоя без голове.

Така Атлетико изостана на 3 точки от лидера Реал Мадрид, събирайки актив от 15 точки. Валядолид, от своя страна, остана 12-ти с 10 спечелени пункта от 8 мача.