Атлетико Мадрид надделя трудно над Ейбар за втори пореден успех в Ла Лига. Момчетата на Диего Симеоне взеха гостуването си на "Ипуруа" с минималното 1:0 в среща от 33-ия кръг на шампионата.

Единственото попадение в срещата реализира френският халф Тома Лемар 5 минути преди края на срещата.

С тази победа Атлетико (68 т.) се доближава на 6 точки от лидера Барселона (74 т.)., но каталунците са с мач по-малко (срещу Реал Сосиедад в събота вечер).

Мадридчани играха без голямата си звезда Антоан Гризман, който е контузен. Шанс да започне като титуляр получи Витоло, но той не оправда доверието на Диего Симеоне.

Първият по-опасен шанс пред някои от двата тима се откри в 8-ата минута. Анхел Кореа получи хубаво подаване и директно шутира към вратата, но Мирко Дмитрович отрази удара му с лекота. 

В 50-ата минута Алваро Мората пропусна да завърши прекрасна контраатака на своя тим. Коке изнесе добре от своята половина, напредна и пусна към Мората наляво. Той имаше огромно пространство пред себе си, но ударът му от около 15 метра, кълбото излетя в аут.

В 79-ата минута Диего Годин беше поредният, който пробва да преодолее стража, след като с глава отклони топката, насочвайки я под напречната греда, но Дмитрович не позволи кълбото да влети в мрежата му. 

В 85-ата минута "дюшекчиите" най-накрая реализираха. Тома Лемар получи подаване от Коке на празна врата и вкара за крайното 1:0 след силно акция отдясно за Атлетико. Попадението му беше прегледано и с ВАР технологията заради съмнения за засада, но все пак бе зачетено.

Ейбар - Атлетико Мадрид 0:1

0:1 Тома Лемар 85'