Бетис вгорчи дебюта на Алваро Мората в Атлетико Мадрид, като надви с минималното 1:0 в мача от 22-ия кръг на Ла Лига. Единственият гол в срещата бе дело на Серхио Каналес. Халфът бе точен от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Филипе Луиш през втората част.

Така „дюшекчиите“ изпуснаха чудесен шанс да се приближат на три точки зад лидера Барселона във временното класиране. Каталунците направиха 2:2 с Валенсия в събота, но сега Бетис им направи услуга, тъй като дистанцията между първия и втория се запазва 6 точки.  „Блаугранас“ имат 50 на върха, докато момчетата на Диего Симеоне са втори с 44.

Бетис заема шестата позиция с 32 пункта, колкото има и седмият Алавес, който обаче още не е изиграл двубоя си от кръга срещу Реал Мадрид.

Иначе новото попълнение на Атлетико – Мората – изкара пълни 90 минути на терена. Гостите имаха и сериозни претенции за дузпа за нарушение срещу него, но арбитърът не ги уважи. Момчетата на Диего Симеоне удариха и една греда, чрез Антоан Гризман, след като вече бяха инкасирали попадение в мрежата си. 

Първото полувреме премина в сравнително спокойно темпо без много положения и пред двете врати. Единствената по-любопитна ситуация се състоя още в началото на двубоя. В 4-ата минута след изпълнение на корнер, Федал скочи над всички и засече топката, но Ян Облак направи внушително спасяване.

През второто полувреме, в 55-ата минута гостите имаха претенции за дузпа. Алваро Мората навлезе в пеналта отдясно, а Федал понечи да изчисти топката. Получи се съприкосновение, в резултат на което новият нападател на гостите падна. Мадридчани протестираха за непозволена игра на футболиста на домакините, но реферът остана безмълчен, като не счете за нужно да се допита до ВАР. Все пак останаха сериозни съмнения в коректността на решението. 

Междувременно съдията отсъди 11-метров наказателен в полза Бетис в 65-ата минута. След пробив отляво и центриране в пеналта, Филипе Луиш скочи, за да изчисти, а топката се отби в лявата му ръка. Това не остана незабелязано от рефера, който прецени, че има основания да посочи бялата точка. Серхио Каналес се нае с изпълнението. Той шутира, а Ян Облак хвана ъгъла, но така и не успя да попречи топката да влети в мрежата му.   

Една от най-чистите ситуации в полза на „дюшекчиите“ дойде в 67-ата минута. Антоан Гризман се включи много добре, получи чудесен пас и без много бавене стреля от границата на пеналта. Топката обаче разтресе само есния стълб.  

В следващия крът Бетис гостува на Леганес, а Атлетико ще мери сили с Реал в мадридското дерби.