Атлетико Мадрид разкъса Гранада в първия си мач през сезона в испанската Ла Лига и надделя с 6:1 над своя опонент. Повече от прекрасен дебют за мадридчани направи Луис Суарес, който влезе като резерва в 70-ата минута и се отчете с два гола и асистенция.

Иначе, на „Уанда Метрополитано” головете бяха дело на Диего Коста, който даде тон за успеха в деветата минута, а седем по-късно халфът Саул Нигес пропусна дузпа.

Анхел Кореа удвои актива на Атлетико в 47-ата минута, а Жоао Феликс покачи в 65-ата. В 70-ата минута пък Коста бе заменен и на терена се появи нападателя Луис Суаерс, който две по-късно подаде за Маркос Йоренте, а в 85-ата уругвайската звезда на „дюшекчиите” беляза първия си гол. Тогава Йоренте „върна жеста” към Суарес и с центриране го намери в наказателното поле, за да може Ел Пистолеро с глава да реализира петия гол за домакините. В добавеното време Суарес намери за втори път съперниковата врата, за да ознаменува перфектно своя дебют.

Все пак Хорхе Молина в 87-ата минута вкара единствения гол за Гранада, за да стане поражението малко по-малко болезнено. Успехът покачи Атлетико на деветото място с три точки, а Гранада е втори с шест пункта, но и мач повече. В следващия кръг Атлети гостува на Уеска, а Гранада има визита на Кадис.