Атлетико Мадрид е все по-близо до обявяването на огромни орязвания на заплатите и временни уволнения, които ще засегнат повече от 500 души, свързани с клуба, включително и футболисти на тима. 

Атлетико е сред клубовете, чиито финанси ще бъдат най-разклатени от настоящата обстановка, тъй като през лятото "дюшекчиите" похарчиха над 120 милиона за 19-годишния Жоао Феликс. Другите двама нападатели - Диего Коста и Алваро Мората, се контузиха, но клубът вече нямаше възможност да си позволи трансфер през зимата. 

Това принуждава Атлетико да се превърне във втория клуб в Испания, който временно ще се откаже от услугите на част от работниците си, за да пести пари.

Месечните разходи относно заплати на екипа възлизат на почти 350 млн евро, като най-скъпоплатен в клуба е мениджърът - Диего Симеоне, който прибира по 780 хиляди евро на седмица. 

"Всеки знае какво е положението, говорихме с футболистите, предупредени са. Знам, че няма да има проблем нито от тяхна страна, нито от тази на треньорите", призна президентът Енрике Сересо.

"Не знаем как ще се развие ситуацията, безсмислено е да казваме, че можем да продължим сезона през май. Никой не знае."