Атлетико Мадрид направи нова грешна стъпка в испанската Ла Лига. След едва 4 спечелени точки в първите три кръга от шампионата, „дюшекчиите“ подновиха шампионата с драматично равенство 1:1 срещу Ейбар на своя „Уанда Метрополитано“.

В герой за домакините се превърна 19-годишният Борха Гарсес, който с последното докосване по топката успя да остави точката на „Уанда“. Преди това Ейбар откри чрез резервата Сержи Енрич в 87-та минута, което почти до края предвещаваше първа загуба за Атлетико от 22 мача у дома насам.

Атлетико все пак не бе казал последната си дума, след като 19-годишният Борха Гарсес успя да остави точката в Мадрид след разбъркване в наказателното поле на гостите и мощен шут зад Марко Дмитрович.

Домакините се измъчиха сериозно за тази точка, след като пропуснаха да се разпишат с осемте си удара към вратата на съперника. Изключителен мач направи сръбският вратар Марко Дмитрович, който успя да осъществи цели осем спасявания.

Все пак Атлетико продължава да се бори за всяка точка от началото на сезона в Ла Лига – в момента тимът е четвърти с 5 точки. Бойките баски остават на 11-о място с 4 точки, след като пропуснаха да запишат втори пореден успех в шампионата след победата в предишния кръг срещу Реал Сосиедад (2:1).

Атлетико не намери път към гола през първата част. „Дюшекчиите“ отправиха цели четири удара към вратата на съперника, но така и не успяха да преодолеят стража на гостите Марко Димитрович до почивката.

В 9-та минута Хосе Анхел стреля от дистанция, но топката излезе в аут след съприкосновение с горната страна на напречната греда. 5 минути по-късно Гризман направи страхотен пробив в наказателното поле на домакините, преодолявайки двама съперникови защитници и излезе сам срещу вратаря. Ударът на Гризман с левия крак обаче бе париран от Димитрович.

В 21-та минута хубаво подаване на Тома Лемар от корнер качи топката на главата на Саул Нигес, който се извиси във въздуха и стреля в долния десен ъгъл. Там обаче отново блестящият Димитрович се намеси.

В 28-та минута Хуанфран се озова на добра стрелкова позиция, но от два-три метра отново не успя да преодолее стража на Ейбар, който пак се намеси самопожертвователно.

Втората част не се различи по нищо от първата, след като Хуанфран, Коста и Гризман пропуснаха да се разпишат на няколко пъти, а главна вина за това имаше стражът на гостите Дмитрович.

Три минути преди края резервата на Ейбар Сержи Енрич бе добре пласиран в наказателното поле на Атлетико и след подаване отляво успя да открие резултата. С последната си атака в четириминутното продължение на срещата резервата Борха Гарсес с топовен шут от границата на наказателното донесе точката за домакините.

Стартови състави на двата отбора:

Атлетико Мадрид: Ян Облак, Хуанфран, Хосе Хименес, Диего Годин, Фелипе Луис, Коке, Родри (Борха Морено 71‘), Саул Нигес, Тома Лемар (Анхел Корев 59‘), Диего Коста, Антоан Гризман

Наставник: Диего Симеоне

Ейбар: Марко Дмитрович, Рубен Пена, Пауло Оливейра, Анайтс Арбия, Хосе Анхел, Серхио Алварес, Папе Диоп (Марк Диоп 81‘), Пабло де Блазис, Жоан Жордан, Пере Мила (Гонзало Ескаланте 57‘), Шарлс Оливейра (Сержи Енрич 57‘)

Наставник: Хосе Луис Мендилбар