Атлетико Мадрид се върна на пътя на победите в испанската Ла Лига. Момчетата на Диего Симеоне повалиха съпротивата на Селта след 2:0 на "Уанда Метрополитано" в двубой от 32-ия на испанския елит.

По едно попадение за домакините вкараха нападателите Антоан Гризман (42') и Алваро Мората (74'), които се разписаха съответно през първата и втората част. "Небесносините" от Галисия пък бяха без наказаната си звезда Яго Аспас.

Така след грешката на Барселона срещу Уеска днес (0:0) разликата между каталунците и "дюшекчиите" става 9 точки. Селта продължава да се брои за своето оцеляване. Тимът на Фран Ескриба е 16-ти с 32 т., на 2 пред 18-ия Виляреал (30 т.), който е в зоната на изпадащите.

Началото на срещата бе интензивно. В 17-ата минута Ян Облак направи две спасявания в рамките на няколко секунди. Първо, срещу Максимилиано Гомес, а след това атрактивен удар на Риад Будебуз, който затрудни сериозно словенец.

В 31-ата Софиан Буфал отново разтегна Облак след страхотен шут от дистанция. Три минути преди края на първата част Антоан Гризман не оставиш никакви шансове на Рубен Бланко с магически шут от пряк свободен свободен удар. Френският нападател шутира под гредата, а топката влетя под гредата на вратата на галисийци.

В 74-ата домакините вкараха за втори път. Резервата Алваро Мората използва скоростта си, преодоля няколко съперници, след което се справи и със стража на съперника преди да чукне във вратата на Селта за 2:0. В 81-ата Гризман опита да направи нещо подобно, но защитник успя да избие пред голлинията, за да запази крайния резултат в срещата.

Атлетико Мадрид - Селта 2:0

1:0 Антоан Гризман 42'

2:0 Алваро Мората 74'