Отборът на Атлетико Мадрид постигна важна победа с 2:1 при госуването на Бетис в двубой от 18-тия кръг на Ла Лига. Това беше първа победа на момчетата на Диего Симеоне от 25-ти септември насам, като двете попадения бяха дело на Анхел Корея и Алваро Мората. В последната минута на срещата Марк Бартра вкара почетно попадение за гостите. 

Двубоят започна с по-активна игра от страна на "дюшекчиите", като още в 8-та минута беше отменено попадение на Алваро Мората заради засада. В 17-та минута домакините реагираха и Зоаир Федал насмалко не изведе Бетис напред, след като нацели страничния стълб на вратата на Ян Облак след корнер. 

В 37-та минута Мората отнов беше в центъра на събитията. Той получи топката на границата на наказателното поле и стреля силно, но стражът на домакините беше на място, за да предотврати опасността. 

В началото на второто полувреме все пак гостите стигнаха до ключово попадение. След ужасна грешка на бранител на "зелено-белите" Анхел Корея отмъкна топката и сам срещу Жоел Роблес не сбърка за 1:0. 

В следващите минути Атлетико продължи да се брани умело и да ограничава до минимум положенията на Бетис. Това се получаваше добре за момчетата на Диего Симеоне, а в 84-та минута те успяха да достигнат и до второ попадение. Корея успя да пласира остро центриране на първа греда, където Алваро Мората засече майсторски за 2:0. 

В третата минута на добавеното време все пак възпитаниците на Руби стигнаха до почетен гол. След голямо разбъркване в наказателното поле при центриране топката поадна в краката на Бартра и с топовен шут той порази вратата на Ян Облак за финалното 1:2. 

По този начин Атлетико превзе отново 4-та позиция в шампионата, с актив от 32 точки. Бетис, от своя страна, остана 13-тия с 23 пункта.