Пропадането на Атлетико Мадрид в Ла Лига продължава с пълна сила. „Дюшекчиите” отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Гранада. Срещата беше отложена от 9-ия кръг на първенството.

Жоао Феликс изведе мадридчани напред в резултата във 2-ата минута, но домакините обърнаха след попадения на Дарвин Мачис (17) и Хорхе Молина (61).

За Атлетико това бе четвърто поредно поражения. „Дюшекчиите” остават пети с 29 точки, докато Гранада се изкачи на 12-о място с 22 точки.

Двубоят започна отлично за „рохибланкос. Още във 2-ата минута Тома Льомар намери Жоао Феликс, който преодоля защитник на домакините и с брилянтен удар в левия ъгъл не остави шансове на Максимиано. В 17-ата минута андалуският клуб изравни. Дарвин Мачис получи от Хорхе Молина в наказателното поле и с прецизен удар вкара за 1:1.

В края на първата част гол на Жоао Феликс беше отменен. В продължението Максимиано демонстрира отличен рефлекс и изби удар на португалеца.

В 61-ата минута Молина беше изведен от Луис Суарес и изведе Гранада напред в резултата. Голът беше прегледан от ВАР за потенциална засада, но такава нямаше.

В 81-ата минута Облак се намеси решитално след удар на Суарес. Две минути след това опасен удар на Льомар премина покрай вратата. В 90-ата минута избита топка попадна в Матеус Куня. Бразилецът отправи удар от близка дистанция, но не намери целта.