Реал Мадрид надви Атлетико Мадрид с 4:1 след дузпи и спечели Суперкупата на Испания. Двубоят ще остане в историята с това, че бе първият спор за трофея, който се игра на чужда земя - в Джеда, Саудитска Арабия.

 

В петата минута Карвахал намери Каземиро пред наказателното поле, който стреля с левия крак, но директно в ръцете на Облак.

4 минути след това Валверде нахлу отдясно в наказателното, но отбраната изчисти в корнер. След изпълнението топката попадна у Модрич, който отправи удар от далечна дистанция без подготовка, но Куртоа бе на място.

В 14-ата минута се откри първото чисто положение в мача. Серхио Рамос тръгна да чисти топката и я изпрати по земя към центъра пред наказателното поле, където Жоао Феликс пое и отправи удар, но в аут.

Нов удар по посока на вратата на Куртоа и отново извън очертанията. Този път късмета си опита Алваро Мората.

В 21-ата минута "дюшекчиите" стигнаха до ъглов удар. Трипиър изсипа топката в на казателното, Варан се намеси и Куртоа улови.

10 минути по-късно Реал стигна до корнер, при който Кроос сложи топката на главата на Иско на първа греда, но испанския техничар не намери очертанията.

В 39-ата минута Менди получи дълъг пас на левия фланг, нахлу в наказатеното поле и стреля в близкия ъгъл на Облак, но словенецът парира - трети точен удар за "белия балет".

Нов корнер за Реал в 43-ата минута. Карлос Енрике-Каземиро се отскубна от опеката на отбраната и натисна коженото кълбо с глава, но то прелетя агонизиращо близо над горната рамка.

В 48-ата минута Лука Йович бе изведен сам от центъра, но двама бранители го настигнаха и избиха топката преди да успее да отправи шут към вратата на Ян Облак.

3 минути по-късно отново Йович получи топката пред наказателното поле и стреля по диагонала през краката на Трипиър, но на сантиметри извън очертанията.

В 58-ата минута Менди подаде от левия фланг към центъра на Лука Модрич, който нагласи топката за десния си крак и шутира, но отново встрани от лявата греда на Облак.

В 68-ата минута Йович влезе в наказателното поле отдясно и центрира към Валверде, който нанесе удар с глава, но той се отклони в коляното му и кироширалата топка излезе в аут.

В 74-ата минута Трипиър центрира от фаул, но защитата на "кралския клуб" се справи безотказно.

В 80-ата минута Трипиър изведе по отличен начин отдясно в наказателното поле Мората, който би в близкия ъгъл на Куртоа, но белгиецът спаси. При последвалия корнер защитата изчисти в нов, от който обаче не се стигна до нищо опасно заради нарушение в атака.

В 88-ата минута Тони Кроос центрира на втора греда и няколко човека в бяло атакуваха топката, но никой не успя да уцели очертанията.

В 92-ата минута Родриго получи центриране от десния фланг в малкото наказателно поле, овладя топката и стреля с десния крак, но право в ръцете на Облак.

Това бе последното интересно положение в редовното време и мачът преминава към продължения.

Във втората минута на първото продължение Менди отправи удари с десния крак в десния ъгъл на Облак малко вляво от наказателното поле, но отново в аут.

Атлетико отговориха мигновено чрез Витоло, който бе изведен от Мората в пеналтерията и стреля, но Куртоа изби в корнер, от който обаче символичните гости не се възползваха.

В 100-ата минута Тони Кроос реши да опита изненадващ удар в горния ляв ъгъл ъгъл, но топката профуча на сантиметри в аут.

Ъглов удар в 106-ата минута за Атлетико. Томас изпълнява от дясната страна. Мората засече със задна ножица, но Куртоа спаси с вещина - нов корнер. Варан бе на най-добрата позиция и изчисти силно напред.

В 109-ата минута Модрич стреля от билзка дистанция в наказателното поле, Облак изби в краката на Мариано, който също отправи удар, но и той бе спасен.

В 115-ата минута Мората се отксъсна сам напред и Валверде нямаше друг избор освен да го фаулира отзад, което му донесе червен картон.

Трипиър изпълни свободния удар, но той срещна стената. Последва центриране от десния фланг, при което се получи рикошет в бял бранител, който едва не доведе до червен картон, но Куртоа спаси.

В 119-ата минута Анхел Кореа влезе в наказателното поле отдясно и стреля с левия крак, но белгийският страж отново бе последна преграда.

След 120 минути игра новият носител на Суперкупата на Испания ще се реши след дузпи.

Първи зад топката застава Карвахал, който стреля в левия ъгъл на Облак и открива - 1:0

Нигес изпълнява за Атлетико. Той се засилва и стреля по земята в десния ъгъл на Куртоа, но нацелва гредата - пропуск!

Родриго се засилва за Реал, избира горния ляв ъгъл и неспасяемо за 2:0.

Томас Партей е на ред. Отправи нисък удар в десния ъгъл на белгиеца, който обаче е париран по страхотен начин - нов пропуск.

Модрич уверено се засилва и покачва на 3:0 в десния ъгъл.

Кийрън Трипиър също избира десния ъгъл и открива за Атлетико - 3:1.

Капитан на Реал Мадрид - Серхио Рамос си наглася топката. Засилва се и хладнокръвно по земя за сетен път в десния ъгъл праща коженото кълбо, с което донася Суперкупата на Испания за своя отбор.

 

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Валверде, Каземиро, Кроос (103'Винисиус), Модрич, Иско (60'Родриго), Йович (82'Диас).

Резерви: Ареола, Милитао, Марсело, Хамес, Диас, Винисиус, Родриго

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Фелипе, Хименес (98'Савич), Лоди (89'Йоренте), Кореа, Ерера (56'Витоло), Томас, Нигес, Феликс (101'Ариас), Мората.

Резерви: Адан, Ариас, Йоренте, Савич, Витоло, Ермосо, Рикелме

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[👕✅] Aquí comienza todo. 🔴⚪#AúpaAtleti | #RealMadridAtleti | 🏆 #Supercopa2020 |

A post shared by Atlético de Madrid (@atleticodemadrid) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏆 This is what we’re playing for! - ¡Este trofeo está en juego! #RMSuperCopa | #HalaMadrid

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid) on