Гол в 90-ата минута на влезлия като резерва Усман Дембеле спаси Барселона в дербито с Атлетико Мадрид, завършило 1:1 на „Уанда Метрополитано” в испанската столица.

Каталунците бяха близо до поражението след първия гол от февруари насам на Диего Коща, но критикуваният Дембеле се превърна в големия герой с качественото си изпълнение в самия край.

Иначе двубоят определено няма да се запомни с нещо особено като единствено в последните 15 минути футболът бе по-интересен и водеше до голови положения.

През първото полувреме нямаше нито един удар в очертанията на вратите, а преди гола на Коща единственото опасно положение бе пробив на Антоан Гризман в 60-ата минута, завършил с чудесен пас към Коща, който обаче не успя да засече топката.

Бразилецът, който играе за испанския национален отбор все пак бе точен в 77-ата минута. Тогава след центриране от корнер Гризман прати топката на далечната греда. Там Рафиня бе най-близо до Коща, но не бе в състояние да му попречи да засече с глава и да реализира за 1:0.

Барса опита да стигне до изравняване и в крайна сметка ключово се оказа влизането в игра на Дембеле на мястото на Артур. В 90-ата минута френският национал получи пас отдясно в наказателното поле от Меси, качествено си спря топката и изчака правилния момент, за да стреля под плонжа на Ян Облак за крайното 1:1.

Така Атлетико пропусна идеален шанс да изпревари Барса на върха в Примера. Каталунците остават лидер с 25 точки, а Атлетико е втори с 24. Севиля обаче получава идеален шанс на свой ред да заеме първото място. Андалусийците имат 23 и при победа над Валядолид в неделя ще съберат 26.