Селта поднесе голяма изненада и покоси вицешампиона на Испания Атлетико Мадрид. На своя стадион "Балайдос" момчетата на Антонио Мохамед се саморазправиха със своя съперник и се наложиха с 2:0 в среща от третия кръг на Ла Лига. В герои за Селта се превърнаха Макси Гомес и Яго Аспас, които намериха вратата на Облак в 46-ата и 52-ата минута.

Атлетико изигра слаб мач, олицетворяващ трудните първи седмици на сезона за тима. Мадридчани не отправиха нито един точен удар, а и като цяло действаха на ниска скорост и бяха предвидими в действията си.

"Дюшекчиите" завършиха двубоя с 10 души, след като 12 минути преди края на редовното време защитникът Стефан Савич бе изгонен след втори жълт картон. Най-спортната ситуацията в двубоя дойде в 70-ата минута, когато Густаво Кабрал отбеляза с глава след подаване от пряк свободен удар. След няколкоминутно гледане на видеоповторения със системата ВАР, главният съдия отмени попадннието заради засада.

След този успех Селта излиза за поне два часа начело в Ла Лига с актив от 7 точки. Атлетико пък се свлича до 10-ото място с 4точки. Това е първо поржение за момчетата на Диего Симеоне.