Отборите на Атлетико Мадрид и Севиля завършиха при 1:1 двубоя по между си от предпоследния, 37-и кръг от испанската Ла Лига този сезон.

Атлетико държи второто място със 75 точки, а Севиля спечели само точка в битката за евротурнирите, като с 56 точки заема шестото място, даващо път към квалификациите за Лига Европа. Съставът от Мадрид не успя да стигне до победата във втори пореден мач, а Севиля след две поражения се спаси от нова загуба.

В последния кръг Атлетико Мадрид гостува на Леванте, а Севиля е домакин на Атлетик Билбао. Коке откри за домакините в 30-ата минута, а в 70-ата Пабло Сарабия изравни.

Още във втората минута Алваро Мората падна в наказателното поле на Атлетико, но без да последва сигнал от рефера. Четири по-късно Франко Васкес не успя да преодолее Ян Облак.

В 19-ата минута Томаш Вацлик спря Алваро Мората, който отправи обещаващ удар с глава. Нови претенции за дузпа за домакините предизвиката вълнение на терена в 26-ата минута след като Мората бе съборен на терена. Отново обаче не последва сигнал от съдията. Две минути по-късно засада спря Алваро Мората да се разпише.

Коке все пак успя да открие резултата в 30-ата минута след като преодоля няколко защитници и се разписа за 1:0.

След почивката, в 62-ата минута влезлият като резерва Анхел Кореа прати топката в мрежата на Севиля, но след консултация със системата за видеоарбиртраж – ВАР попадението не бе зачетено.

Пабло Сарабия бе човекът, донесъл хикса на гостите. Той реализира в 70-ата минута и направи резултата 1:1. Пак Сарабия застраши вратата на домакините четири минути по-късно, но прати топката над вратата на Атлетико.