Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне остана доволен след снощната победа на неговия тим над Атлетик Билбао с 2:0. Така се прекъсна серията от три поредни равенства за „дюшекчиите“ в Ла Лига. Той също така поздрави и феновете на тима, които винаги оказват пълна подкрепа към отбора.

„Трябва да останем заедно завинаги. Нов отбор сме и с много нови играчи. Днес, например, имахме защита, направена само от нови попълнения“, започна Симеоне на пресконференцията след срещата.

„Знаем каква е нашата цел. Трябва нашите фенове, директори, играчи, треньори да бъдат като коне, устремени само напред“.

„Коке може да има някои лоши мачове, но винаги дава всичко от себе си и е важен за отбора. Феновете днес бяха фантастични отново, те са най-добрите в света. Казвал съм го и преди…180 хиляди души за 3 мача. Не е лесно да дойдеш на седем или девет мача, но те винаги са там. Ние се опитваме да даваме всичко най-добро, макар че не винаги ни се получава“, добави още аржентинският наставник“.     

В снощния двубой Симеоне предпочете да пусне Анхел Корея като титуляр, вместо Диего Коща.

„Той винаги е бил нападател. Ние често го слагаме на позиции, на които не му е най-комфортно, но дава всичко, на което е способен. Неговата позиция е нападател. На тази позиция той може по-добре да разкрие своите умения, като при първия гол днес“, сподели Симеоне.